Gazdaság

2011.04.15. 10:32

Pécsett lesz a Huawei egyik globális központja

Magyarország lesz a Huawei második legnagyobb ellátóközpontja - közölte a kínai vállalat magyarországi üzemének ügyvezető igazgatója.

K. E.

A kínai Huawei Magyarországra telepíti új logisztikai központját, ez lesz a vállalat második legnagyobb globális ellátóbázisa – jelentette be a cég fővárosi központja.

– Kétéves tesztüzem után a kínai vállalat elindította a hálózati eszközeinek és egyes mobilkészülékeinek a magyarországi gyártását Pécsett – közölte Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság ezenfelül eldöntötte, hogy Magyarországra telepíti európai gyártó- és logisztikai központját is, ez lesz a vállalat második legnagyobb ellátóbázisa.

Amint arról a Dunántúli Naplóban is beszámoltunk, a Huawei 2009 májusában kezdte meg a próbaszerelést, pécsi gyártóérdekeltséget szerezve magának. Ennek módja az volt, hogy megrendelői kiszolgálására komplett gyártósorokat, szolgáltatásokat bérelt a több mint tíz éve stabilan jelen lévő finn Elcoteq pécsi gyárából.

Arról nincs további információ, hogy a pécsi gyártóbázis az Elcoteq-kapcsolat további bővüléséből, vagy saját termelőbázis beruházásából származik. Az viszont biztos, hogy a cég a térségben hozza létre európai ellátóközpontját, aminek befogadására várhatóan a pécsi déli ipari park pályázik jó eséllyel.

A Huawei a magyarországi üzemből látja majd el az európai, afrikai és közel-keleti piacot, de a további tervek szerint innen szállítják majd az eszközöket az egykori szovjet tagorszá-gokba és az észak-amerikai mobilhálózati projektekhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!