Gazdaság

2008.01.28. 09:34

Princz Gábor mégis betoppant Orfűre?

Az ofrűi welness-szálló kapcsán Princz Gábor is tárgyalt a várossal, ám időközben kiszállt a bizniszből. A beruházó céghez ugyanakkor több kapcsolat is fűzi.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Két-két és fél milliárd forintból építene kétszáz szobás, háromcsillagos wellness-szállót Orfűn az Országpark Kft. – erősítette meg lapunk értesülését Füziné Kajdy Zita. A baranyai üdülőfalu polgármestere azt is elárulta, igazak azok a hírek is, amelyek szerint Princz Gábor, egykori Postabank-vezér tárgyalt az önkormányzattal. Leszögezte azonban, hogy időközben Princz kiszállt a folyamatból.

Tény, hogy az Országpark Kft.-ről fellelhető cégadatok szerint a nemrégiben másodfokon bűnösnek talált volt bankvezér névleg valóban nem köthető az Országparkhoz, ám a céghez több kapcsolat is fűzi. A viszonyokat ezúttal nagyon is személyes módon kell érteni. A kft. ügyvezetője Bartosik Ewa, Princz Gábor első felesége, de tagja a kft.-nek az a Te-Art Zrt. – vezető tisztségviselője Bartosik Ewa – is, amelyben Princz későbbi felesége, Malek Andrea is volt korábban felügyelőbizottsági tag. Könyvvizsgálója az a dr. Lombos György, aki annak idején a Postabankot is auditálta.

Érdeklődésünkre, hogy miért is kötöttek az Országpark Kft. szempontjából igencsak előnyösnek tűnő szerződést, az orfűi polgármester több okot is említett. Arra, hogy miért is hagytak a cégnek hároméves határidőt, hogy fejlesztési elképzeléseiket előkészítsék, és a kivitelezést megkezdjék, azt mondta, több éve próbálják értékesíteni a szóban forgó, a szabadstrand melletti héthektáros területet. Eddig sikertelenül. Lapunk úgy tudja, az Országpark mellett mások is érdeklődtek a terület iránt a közelmúltban. Füziné kiemelte, jelentős idegenforgalmi és iparűzési adóbevételt, valamint helybéliek, legalább ötven fő foglalkoztatását is remélik az ügylettől. Hangsúlyozta azt is, hogy a szálloda mellett egy másik, kisebb, de szintén idegenforgalmi vonzerőt növelő beruházást is tervez a cég. Úgynevezett Európa-kertet hoznának létre, ahol a földrész ismert épületeit emelnék fel négy-öt méteres, méretarányos makettek formájában. Mindezek miatt kaphatta meg a területet hektáronként nyolcmillió forintért a cég – magyarázta a polgármester. Közölte azt is, hogy a szerződő fél ragaszkodott a három türelmi évhez, de ahogy a település, úgy ők is azt szeretnék, ha 2010-re felépülne a szálloda.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!