Gazdaság

2007.11.27. 13:11

Reggelre rendre kihűltek a radiátorok

Az elmúlt héten több alkalommal is arra ébredtek az egyik komlói városrész paneljeinek lakói, hogy a radiátorok hidegek, a lakások pedig teljesen kihűltek.

Katus E. I.

Többen jelezték a szolgáltatónál, hogy valami nincs rendben, azonban a hibabejelentő diszpécsere nem tudott felvilágosítást adni. – Hajnalban arra ébredtem, hogy csobogást hallok, mondta az egyik lakó. – Kimentem megnézni, akkor már langyosak voltak a radiátorok, reggelre pedig teljesen kihűltek. Délre aztán újra felfűtötték. És ez így ment egész héten! Itt kisgyerekek vannak, ki vállalja a felelősséget, ha valamelyik megbetegszik? Vida János, a Komlói Fűtőerőmű Zrt. igazgatója sajnálja az esetet. Mint mondja, ők sem szeretnék, ha valakinek a fűtés kimaradása miatt esne baja.

– Ahogy értesültünk a dologról, a karbantartók a helyszínre mentek, hogy megvizsgálják, mi lehet a gond. Kiderült, a hőközpontban és a rendszerben is voltak meghibásodások, de ezeket elhárították, így elvileg megszűnt a probléma – tette hozzá. Komlón sok a távfűtéses lakás, és a radiátorcserék, illetve a légmentesítő szelepek nem megfelelő használata gyakran okoz problémát a háztartásokban. Emellett sokan azt is bosszantónak tartják, hogy a karbantartási munkákról sem értesülnek időben. – Eddig is törekedtünk arra, hogy megfelelően tájékoztassuk a lakosságot, de most egy olyan interaktív honlap elkészítésén is dolgozunk, ahol minden információ megtalálható lesz majd, ígérte Vida János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!