Gazdaság

2011.07.21. 16:10

Sportóriás Pécsen: jövőre nyit a Decathlon

Biztossá vált, hogy Pécsen is áruházat épít a Decathlon. A sportszereket forgalmazó multicég a megyeszékhelyeken terjeszkedik, 2012-ben nyitnak Baranyában.

K. E. (Dunántúli Napló)

Amiben a tervezett pécsi áruháznyitásokról szóló hírek kapcsán egyre többen reménykedtek, most biztossá vált: Pécsen is áruházat épít a Decathlon. Az áruházlánc vezetése megerősítette, hogy legújabb egysége Debrecenben nyílik, majd rögtön utána Pécs következik.

A cég hat évvel ezelőtti piacra lépésekor 30 egység létrehozása volt a terv, ám a gazdasági válság lelassította a fejlesztéseket. Eddigi legutolsó áruházát 2009-ben adta át a kereskedelmi lánc.

Ami a most biztossá vált pécsi beruházást illeti, eddig úgy volt, hogy a déli ipari parkban az ugyancsak előkészítés alatt álló Auchan-fejlesztés szomszédságában épül a Decathlon. A Dunántúli Napló értesülései szerint azonban felmerült, hogy a sport- és szabadidő profilú áruház önálló telken építkezik, a harkányi út keleti oldalán, az autópálya-felhajtó közvetlen közelében. A pécsi áruház átadása 2012-ben várható.

A sportmulti számokban

A Decathlon Magyarországon eddig 30 millió terméket értékesített mintegy 10 millió vásárlójának. 12 áruházuk van, ebből 5 található Budapesten. Pósfai Gábor ügyvezető igazgató szerint a 17 országból, ahol a Decathlon jelen van, Magyarországot érintette a leginkább a gazdasági válság. Az ügyvezető igazgató a tervezett beruházásról elmondta: egy áruház 2-2,5 millió eurós befektetést igényel. Az áruházlánc magyarországi áruházaiban és a központi irodában jelenleg mintegy 600 munkatársat foglalkoztat.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!