Gazdaság

2007.11.27. 07:52

Véget ért a Volán-sztrájk

Befejeződött a Volán-társaságoknál a két órás országos sztrájk. Baranyában a Pannon Volán esetében kétszáz járatot, míg a Pécsi Közlekedési Rt. esetében közel ötvenet érintet.

Forrás: bama, MTI

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ), az Autóbuszközlekedési Dolgozók Uniója (ADU), a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége (KMSZ) és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége azért hirdetett sztrájkot, hogy az autóbuszvezetők korkedvezményre jogosító ideje ne függjön a vezetett jármű típusától. A KKSZ elnöke úgy értékelte, hogy sikeresek voltak a helyi sztrájkok, ahol szinte 100 százalékos volt a részvétel a buszvezetők körében, kivéve a Balaton Volánt, ahol felvették a munkát.

A szakszervezet adatai szerint 3-4 ezer menetrend szerinti járat nem indult el a munkabeszüntetés ideje alatt. Korcsolayné Kovács Krisztina elmondta: az elnökség szerdán értékeli a sztrájkot, és dönt a további lépésekről. 

A szakszervezet továbbra is tárgyalni kíván, céljuk, hogy az autóbuszvezetők korkedvezménye ne függjön a vezetett jármű típusától, és erről hosszú távon kívánnak megállapodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!