metálparti

2017.10.26. 14:22

Idén is lesz Wall of Sleep Halloween (exluzív)

A zenekarnak nem csupán itthon van népes rajongótábora; Európa-szerte közismert. Akik jegyet vesznek a szombati koncertre, nemcsak jó zenére bulizhatnak, ha jelmezben érkeznek, meglepetést is kapnak.

Évről évre egyre népszerűbb hazánkban is az ősi kelta eredetű ünnep, a Halloween. Van, aki beéri az otthoni tökfaragással, mások jelmezes buliban boszorkánykodnak, vámpírkodnak vagy zombiként élik ki magukat. Ám aki igazán kőkemény bulira vágyik, az jelmezben vagy anélkül, de garantáltan felejthetetlen este részese lehet a Wall of Sleep doom-metál zenekar október 28-i koncertjén Sopronban.

 

A Wall of Sleep hatodszor tart Halloween-bulit, és nem mellesleg épp a napokban ünnepelte 15 éves fennállását. A zenekarnak nem csupán itthon van népes rajongótábora; Európa-szerte közismert, felléptek egyebek között Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Olaszországban is. Eddig öt albumuk jelent meg.

Jubileumi koncertjüket a Dürer Kertben tartották, ez alkalommal beszélgettünk a banda alapító tagjával, Füleki Sándorral.

- Úgy tudom, meglehetősen ritkán próbálnak a tagok közösen. A jubileumi koncert előtt is így volt?

- Ez mindig így volt, és most sem okozott problémát. A zenekar tagjai elég messze laknak egymástól, van, aki Sopronban, van, aki a fővárosban, Esztergomban vagy éppen Bécsben. Emiatt mi nem tudunk rendszeresen próbálni. Koncert előtt persze találkozunk, de előtte otthon mindenki saját maga gyakorolja be a számokat.

- Ez 15 éve így megy és működik, viszont 2017 januárja óta új énekesük van.

- A zenekar életében az énekesváltás mindig tragikus dolog. BZ-vel – Bátkay Zoltán – nagyon egymásra találtunk, persze ez nem azt jelenti, hogy a korábbi frontemberekkel ne lett volna jó a közös munka.

- Öt albumuk jelent meg eddig, mikorra várható a hatodik?

- Egyelőre nem tudni, de nagyon-nagyon szeretnénk új lemezt csinálni. Nem árulok el újdonságot, ha azt mondom, pénz kell hozzá.

- Az NKA-nál nem pályáztak támogatásért?

- De igen, csak sajnos eddig sikertelenül. Talán legközelebb...

- Záróakkordként néhány szót a Halloween-buliról; mire számíthatnak, akik jegyet vesznek?

- Rajtunk kívül fellépnek más bandák is, és aki jelmezben érkezik, annak természetesen jár az ingyen sör.

Egy kis ízelítő:

Kép és szöveg: Szabadi Klaudia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!