Akusztikus albumot is tervez

2020.05.02. 07:12

Könyvet és lemezt is megjelentet ősszel Little G Weevil (videó)

Könyvet és lemezt is megjelentet ősszel Little G Weevil. Az Amerikában komoly sikereket elért blues gitáros, énekes, szerző a napokban új dallal harangozta be albumát, ami a mostani időszakhoz kapcsolódik.

Little G. Weevil (Szűcs Gábor) koncertet ad a 8. Paloznaki Jazzpikniken 2019. augusztus 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Zeneszerzőként, szövegíróként az a dolgom, hogy reflektáljak a körülöttem lévő dolgokra. Mindig is érzékeny voltam a szociális kérdésekre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra, a koronavírus-járvány alkalom arra, hogy ezekről a kérdésekről elgondolkodjunk

mondta Little G Weevil (Szűcs Gábor) az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Beszámolt arról, hogy a Let It Rain című dalt még január utolsó hetében vették fel, együtt a stúdióban, a következő lemez egyik darabjaként. Akkor nem tervezték a szám gyors megjelentetését, szövege azonban annyira illett a világban kialakult helyzethez, hogy nem akart várni vele.

Ha már mindenki otthon van és kicsit ráér gondolkodni, akkor ez az ötperces dal talán segíthet.

A Let It Rain az összetartásról, az egyenjogúságról és az újrakezdésről szól. A zenét és a szöveget Little G Weevil írta, a dalt Dionne Bennett brit-jamaikai énekesnő adja elő. A számban a néhai afroamerikai polgárjogi harcos, Martin Luther King Jr híres 1968. március 31-i memphisi beszédének (We Shall Overcome) egy részlete is hallható.

Magam is éltem Memphisben, néhány háztömbnyire attól a szállodától, ahol Martin Luther Kinget lelőtték. Véletlenül alakult úgy, hogy a régi felvétel bekerült a számba, a beszéd tartalma ugyanakkor szervesen kapcsolódik ahhoz, amit a dal is képvisel, még a tempója is ugyanaz

fejtette ki a zenész.

Kitért arra, hogy várhatóan októberben jelenik meg a lemez, valamint a könyve is, sőt egy akusztikus albumot is tervez, mivel van húsz-harminc saját dala a tarsolyban.

Borítókép: Little G. Weevil (Szűcs Gábor) koncertet ad a 8. Paloznaki Jazzpikniken 2019. augusztus 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában