Ország-világ

2020.11.05. 10:25

Emberfeletti küzdelem volt: 105 nap alatt győzte le a koronavírust a tatai ápolónő (videó)

Az 53 éves Hajnalkának nagy küzdelem árán, de sikerült lekerülni a lélegeztetőgépről. A teljes felépülésig még hosszú az út...

Forrás: Shutterstock

Nagy Gergelyné Hajnalka, a tatai Árpádházi Szent Erzsébet Kórház nővére egy éjszakai műszak idején lázasodott be.

„A felettesem azonnal hazaküldött, másnap pedig első dolgom volt értesíteni a háziorvost”

– mondta az asszony.

„A lázon és a köhögésen kívül napokig nem volt tünetem, majd a hetedik napon hirtelen elkezdtem fulladni, de annyira, hogy beszélni sem tudtam. Ekkor azonnal kihívtam a mentőt. Arra emlékszem, hogy beszálltam a mentőbe, de azt, hogy utána mi történt, csak onnan tudom, hogy elmesélték. A családom elmondta, hogy a mentő nem tudott elindulni velem, mert stabilizálni kellett az állapotomat. Az életemért küzdöttek” – mondta a Borsnak Hajnalka.

Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra

Székesfehérvárról az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, ahol 105 napot töltött az intenzív osztályon – a történetről a kemma.hu is beszámolt.

„Hatvannyolc napig voltam mélyaltatásban, ekkor műtüdőt is kaptam, mert nem volt elég légzőfelületem. Az orvosok már lemondtak rólam. A családom a 44. napon szigorú előírások mellett bejöhetett hozzám elköszönni, de ők nem mondtak le rólam. Ekkor fordult meg a kocka”

– mesélte Hajnalka, aki cukor- és pajzsmirigybetegként a veszélyeztetett csoportba tartozott.

Szeptember 9-én Hajnalkát kiengedték a kórházból, és hazatért, belátta, megszokott életét képtelen folytatni, komoly segítségre, rehabilitációra van szüksége.

A háromhetes rehabilitáció után már 600-700 métert is képes volt járókeret nélkül megtenni.

„De még nincs vége: kiütéseim vannak, több ujjam elüszkösödött, a bőröm teljesen levedlett, rettenetesen fáj a hátam és a derekam, zsibbadnak a lábaim, a gyógyszerek pedig nem használnak. Gyakran a könnyeim potyognak a fájdalomtól.

A betegség következtében 26 kilót fogytam, leállt a vesém és vérátömlesztésre is szükségem volt”

– tette hozzá Hajnalka, aki szerint az orvosok a gyógyulását csodának tartják.

„Szerintem abban rejlik a csoda, hogy a gyógyítók és a nővérek fantasztikus munkát végeztek, és a családom iránti szeretet erőt adott a gyógyulásban”

– mondta a Borsnak Nagy Gergelyné Hajnalka, akivel korábban interjú is készült az M1 csatornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában