alapos kivizsgálásra megy

2020.12.31. 06:45

Barta Sylvia hamarosan megtudja, okozott-e maradandó károsodást a vírus a szervezetében

A TV2 időjárás-jelentője megküzdött a koronavírussal, de még hónapokkal a betegség után sincs teljesen jól.

Forrás: TV2

„Nagyon fontosnak tartom az oltást, hiszen a vírus itt marad velünk, nem fog eltűnni. Ez az egyetlen módja annak, hogy megtanuljunk együtt élni vele. Az oltással nem csak magunkat, egymást is védjük, ez a társadalmi felelősségvállalás része” – mondta a Ripostnak Barta Sylvia, aki szerint az is nagyon fontos lenne, hogy aki már átesett a betegségen, adjon plazmát, és folyamatosan szűresse magát, hiszen néhány hónap elteltével elmúlhat a védettség.

Esetemben még nem sürgős a védőoltás, mert a szervezetem még most is termel ellenanyagot, és csakúgy, mint a fertőzéskor, ezután, ez ügyben is az orvosom javaslatát követem.

Fotó: TV2

Szerettem volna vérplazmát adni azoknak, akiknek szükségük lenne rá, de az autoimmun betegségem miatt olyan gyógyszereket szedek, amik ezt nem teszik lehetővé. De mindenki, aki már túl van a betegségen, menjen el és adjon vérplazmát, ami nemhogy teljesen ingyenes, de a vérvétel során az is kiderül, hogy van-e még ellenanyag a szervezetében. Ha már nincs, amint lehet, oltassa be magát, mert tudomásul kell venni, hogy nem bujkálhatunk örökre és a gazdaság sem állhat le, a vírus viszont nem fog eltűnni„ – tette hozzá.

Barta Sylvia hosszasan küzdött a betegséggel, de még ma sem biztos benne, hogy maradéktalanul felgyógyult.

”Jól érzem magam, de hamarosan teljes kivizsgálásra megyek, hogy megtudjam, okozott-e maradandó károsodást a vírus a szervezetemben„ – árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában