Bulvár-celeb

2021.03.17. 16:32

Ez már igazi testvérháború: Gáspár Bea szerint Zsoltiéknak el kellene költözniük

Elszabadult a pokol Nógrádmegyerben, ahol Gáspár Zsolti hétfőn, kora este felgyújtotta a házuk mögötti nádast, veszélybe sodorva a szomszédban élő Győzike házát. A lángokat csak tűzoltók tudták megfékezni.

Forrás: Bors

Hétfő óta rettegésben él Gáspár Győző és családja, mivel úgy gondolják, Zsolti nekik akart ártani, amikor kora este hatalmas tüzet okozott a házuk mögötti nádasban. A Bors kedden a helyszínen járt, így meggyőződhettünk arról, hogy a lángok csak néhány méterre voltak Győziék garázsától. Zsolti kedd reggel Sebestyén Balázsék rádióműsorában elismerte, hogy ő szította a tüzet, bár nem sok választása maradt, mert kamerafelvétel tanúskodik a tettéről. A magyarázata meglepő volt.

– Biztonságos volt, nem gyújtom magamra a lakást.

Igen, én vagyok újságpapírral a kezemben a kamera felvételén. Miért tagadnám le?

Az ikergyerekeim nagyon köhögnek a nádtól, és felénk fújja a szél. Tisztasági gyújtást csináltam, erre ők mindjárt mentek kamerával. Bolhából csináltak elefántot.

Zsolti szerint a tűzgyújtás előtt nem kellett volna figyelmeztetnie a testvérét, arra pedig nem tért ki, miért kellett tűzoltóknak közbelépniük, ha mindenki biztonságban volt. Gáspár Bea ugyanakkor nem tartja semmiségnek a tüzet.

– Egy szemhunyás nem sok, annyit sem aludtam az éjjel. Figyeltem a neszeket, és végig azon gondolkodtam, mi lesz Zsolti következő lépése, és vajon mikor kell menekülnünk a házunkból.

Mire számítsunk mégis? Legközelebb Molotov-koktélt dob az udvarunkra, vagy a nappalinkba?

– fakadt ki Bea, aki képtelenségnek tartja Zsolti állítását, miszerint a gyermekei allergiája miatt gyújtotta fel a nádat.

Megütheti a bokáját

Bár a helyszíni ellenőrzés során nem merült fel bűncselekményre utaló nyom, másnap reggel Gáspár Zsolt nyilvánosan elismerte, hogy ő okozta a tüzet szándékosan. Ezek után feltételezhető, hogy a Nógrádmegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendőrség bevonásával vizsgálja majd a tűz keletkezésének okát. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elárulta, milyen büntetésre számíthat Gáspár Zsolti. – Ahhoz, hogy valaki például felgyújtson egy nádast, engedélyt kell kérnie a helyi önkormányzattól és jelentenie kell a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon a pontos időpontot. Gondoskodnia kell arról is, hogy biztonságosan elolthassa a lángokat. Amennyiben nem rendelkezett engedéllyel húszezertől hárommillióig terjedő pénzbüntetéssel sújtható – mondta a szakember.

– Több mint érdekes, hogy éppen a mi garázsunk mögött gyújtotta fel a nádast. Arról nem beszélve, hogy az indoklása sántít, hiszen a nád nyár végén, ősz elején virágzik.

A reggeli rádiónyilatkozatát i csak arra használta, hogy engem és a családomat gúnyolja, az sem érdekelte, hogy kieszeljen valamilyen elfogadható magyarázatot.

Szerinte semmi nem történt. De vajon miért vonult ki a tűzoltóság? Csak a vak szerencsén múlt, hogy nem történt nagy baj. A garázsfalunktól alig három méterre álltak meg a lángok. Bea asszony úgy véli, csak egyetlen módon rendeződhet a családi viszály.

– Úgy, hogy Zsolti elköltözik. Mi ugyanis nem tudunk, mert nem örököltünk hatalmas vagyont, mint ő. Nem tudom, mi a célja ezekkel az akciókkal, de az mégsem járja, hogy a saját házunkban rettegésben kell élnünk,

mert ő módszeresen próbál nekünk keresztbe tenni. Eközben úton-útfélen arról beszél, hogy jó a viszony a két család között, pedig hat éve szóba sem állunk egymással – mondta a Borsnak Gáspár Bea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában