Bulvár-celeb

2021.06.04. 07:56

Sztárügyvéd védi a terrorizmussal vádolt kecskeméti fiatalt

A család most minden erejével a fiú védelméért küzd. Egy híres védőügyvédet fogadtak.

Jován László

Forrás: kisalföld.hu

Kecskemét jómódú részét nemrég a Terrorelhárítási Központ emberei lepték el, miután a külföldi titkosszolgálat információi szerint egy ott élő fiatal terrorcselekményre készült.

A fiatal magyar iszlamista édesapját a Ripost elsőként szólaltatta meg. A szörnyű perceket átélt férfi úgy fogalmazott, a továbbiakban egy védőügyvéd segítségét fogja kérni.

Sajtóinformációk szerint a 21 éves V. Kende ügyét Jován László vállalta el. Az ügyvéd neve sokaknak lehet ismerős, hiszen több nagy nyilvánosságot kapott ügyben szerepelt védőként.

A Teréz körúti robbantó, P. László, hatodik kirendelt védőügyvédje volt.

Jován Lászlót napjaink egyik legsikeresebb ügyvédjének tartják. Ő védte a szabadlábra helyezett Radnai Lászlót, Ruttner Györgyöt és Vizoviczki Lászlót is.

Legutóbb a darnózseli hentes ügyében szerepelt védőként, korábbi ismert ügyfelei között ott volt Tocsik Márta és a maratoni Kulcsár-ügy egyik vádlottja is.

Jován László
Fotó: kisalföld.hu

Jován László egykor rendőrként dolgozott. Első büntetőügyében a sorozatgyilkos Magda Marinko-per harmadrendű vádlottját, D. Jánost képviselte, akit még a vádemelés előtt szabadlábra helyeztek. Innen indult a karrierje.

Bravúros ügyei között van Szántai Attila esete, akit jogerősen gyilkosságért 13 évre ítéltek. Példa nélküli, hogy a perújítás után felmentették a férfit, mert bizonyítottnak látták, hogy önvédelemből lőtt meg két embert.

Abból sem csinál titkot, hogy egy pillanatig sem zavarja, ha felmentik a gyilkossággal vádolt ügyfelét, akkor sem, ha biztosan tudja, hogy az illető bűnös

– írja a Ripost.

– Két hatalmas apparátus, a rendőrség és az ügyészség áll szemben mindössze két emberrel, velem és az általam képviselt ügyféllel. Minden eszköz megvan a hatóság kezében, hogy bizonyítsák a gyanújukat. Ha ez nem sikerül, azzal a továbbiakban nem az én dolgom foglalkozni – mondta erről akkor a Borsnak.

Tagadja, hogy tényleg terrortámadásra készült

Dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a kutatás során elektronikus adathordozókat foglalt le, „az azon található kommunikációk tartalma a terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúját egyértelműen alátámasztotta”. Kérdésünkre azt is közölte, a kutatás során robbanóanyagot, lőszert nem foglaltak le – írja a baon.hu.

– A gyanúsított a kihallgatásán részletes vallomást tett, amelyben az előkészületi cselekményre vonatkozó kommunikációk tartalmát nem vitatta, a végrehajtásra vonatkozó tényleges szándékot azonban tagadta, tehát nem tett beismerő vallomást

– tette hozzá dr. Bagoly Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában