Bulvár-celeb

2021.09.13. 15:58

Kiderült, mi vezethetett a szörnyű családirtáshoz

A meggyilkolt kisfiú most kezdte az iskolát. A rendőrség megrázó videót tett közzé a helyszínről.

Forrás: Origo / Koncz Márton

Sírva könyörgött volt férjének az az asszony, akit tegnap este lőttek le Dunakeszin. A könyörgés után a helyiek két lövést hallottak, aztán egy ideig néma csend támadt. Aztán újabb és újabb lövések dördültek. Az apa az egész családdal végzett, a volt feleségével, az anyósával, ahogy a saját kisfiával is. Végül öngyilkos lett – írja az Origo riportja a helyszínről.

A megszokott módon indult a hétfő reggel Dunakeszin, mindenki munkába igyekezett. A kisebb utcákban csend volt és nyugalom, kivéve a Kisfaludy utcát, aminek a közepe rendőrségi és TEK-es szalaggal volt lezárva, a helyszínelők pedig még dolgoztak a ház előtt, ahol tegnap este egy férfi brutálisan végzett a volt feleségével, anyósával és a saját gyerekével. A ház előtti aszfaltot szinte zöldre festették a helyszínelők jelzései.

 

Fotó: Origo / Koncz Márton

Sok helyi szándékosan erre kanyarodott, mielőtt munkába indult, hogy megnézze, hogyan dolgoznak a rendőrök. Egy idősebb pár is felsétált a sarokig, hogy lássa, mi történik.

Este hallottuk a nagy szirénázást, meg ahogy itt terelgetik az autókat, de akkor még nem tudtuk, hogy mi történt. Úgy tudom, hogy egy vadászfegyverrel lőtt a férfi. Nem tudom, mi történhetett, szerintem teljesen bekattanhatott„

– mondta az asszony, majd a férfi hozzátette, hogy gondolni sem mert arra, hogy ezen a környéken ilyen szörnyűség történhet.

Egy másik, a közelben élő nő azt mondta, hogy hallott este durranó hangokat, többször is, de arra gondoltak a férjével, hogy biztosan tűzijátékoznak valahol.

Még viccből mondtam is a férjemnek, hogy lehet, hogy valaki lövöldözik. Utána kijöttünk az utcára, láttuk a rengeteg rendőrt és TEK-es autót. Egy holttest ki volt rakva az utcára a szomszédos ház elé. Akkor még azt hittük, abban a házban történhetett valami

– mondta a nő.

Fotó: Origo / Koncz Márton

Mindeközben egy férfi állt be kocsijával az egyik szomszédos házhoz, és egyből a tegnap esti történtekről kezdett el beszélni. A férfi, akitől garázst bérel, abban a házban lakik, ami a meggyilkolt család otthona mellett van.

”Azt mondta nekem, hallotta, ahogy az udvarban valamin vitatkozik a nő és a férfi, majd később azt, hogy a nő azt kiabálja: „Kérlek, ne tedd!„. Ezek után két lövést hallott, amik után már nem hallotta a nőt többet”

– magyarázza a férfi, majd hozzáteszi, hogy a család háza volt a legrendezettebb az utcában, még medence is van a kertben. Ő úgy tudja, hogy először az anyósát lőtte le a férfi, majd ezek után végzett a volt feleségével és a gyerekükkel. 5 lövést hallott, majd miután a TEK-esek ideértek, és felszólították a férfit, hogy jöjjön ki, utána még sorozatlövéseket is.

A család egyik szomszédja éppen dolgozni indult, de az Origónak még elmondta, hogy a pár nagyjából fél éve vált külön, akkor költözött ide a nő az anyjához a gyerekével együtt. A férfi rendszeresen jött autóval a gyerekért hétvégente.

Soha nem hallottunk vitatkozást, teljesen normálisan beszéltek egymással. Amikor hozta vissza a gyereket, a nő és az anyja mindig a kapuban várták – mondja a férfi, aki szerint a férfi vasárnap este, a megszokottak szerint hozta haza a gyereküket, utána „kattant be nála valami”.

Amikor még házasok voltak, akkor is sűrűn jártak ide a nagymamához, mert itt volt medence, nagy kert, és jól érezte magát a gyerek.

„Én úgy tudom, hogy a gyerek nagyjából 6-7 éves lehetett, most kezdte el az első osztályt az iskolában” – mondta a férfi szomorúan, látszott rajta, hogy nehezen tudja feldolgozni a történteket.

Az Origo információi szerint a férfi öngyilkos lett; miután végzett a családjával, fejbe lőtte magát. A TEK-esek a felszólítás után hanggránátot dobtak be az udvarra, majd behatoltak, de addigra a férfi már nem élt.

A Bors információi szerint

az apa engedéllyel tartott vadászfenyvert és nemrég tudta meg, hogy volt feleségének új férfi van az életében. Éppen a kisfia mondta el neki. Feltehetően ez lehetett az alapvető indíték. Amikor pedig a volt feleség szóvá tette, hogy később hozta vissza a hétvégi láthatásról a fiát és ezen vita alakult ki közöttük, utána már nem tudta mit csinál. Az utcán, közvetlen közelről lőtte le a családtagjait.

 

 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában