Bulvár-celeb

2021.09.29. 09:05

Kórházból jelentkezett a magyar tévés, daganattal műtötték

Pataki Zita Instagram-oldalán osztotta meg történetét. A napokban műtéten esett át, basaliomát távolítottak el az orráról.

Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez.

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Pataki Zita az orrán vett észre egy apró elváltozást, majd orvoshoz fordult, aki azonnali műtétet javasolt. Bár még a szövetteni vizsgálat eredményére vár, de úgy tűnik, elváltozása a bőrdaganat leggyakoribb fajtája, basalioma jelent meg az időjárás-jelentő arcán.

„Azt hittem, a maszk vagy a szemüveg sértette fel az orromat. Vagy pattanás lehet... De nem múlt az aprócska heg. Néha varas volt, néha nem. Mivel rendszeresen, évente egyszer mindig megyek bőrgyógyászhoz, idén tavasszal megmutattam a doktornőnek, kiderült, hogy nagy eséllyel basalioma van az orromon. Szövettan után lesz biztos.

Kerestem egy kiváló plasztikai sebészt (dr. Molnár László) és ma le is műtötte! Egyáltalán nem fájt, és gyorsan meg is volt! Víz, smink nem érheti egy hétig, vagyis szabadságon vagyok – írja posztjában a tévés. – Figyeljetek! A rendszeres szűrés rendkívül fontos! Időben kell lépni, hogy ne legyen nagy a baj!” – árulta el Zita, és hozzátette, a basalioma Magyarországon a leggyakoribb bőrdaganat, az esetek jelentős részében ritkán ad áttétet, ettől függetlenül fokozottan ügyelni kell bőrünk megóvására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában