Bulvár-celeb

2021.11.19. 16:00

Tudományos szexadat: minimum ennyi akcióra van szüksége hetente a férfinak

Férfiakat és nőket egyaránt foglalkoztatja a kérdés, vajon mennyi az annyi szex-ügyben? Egy kutatás alaposan körbejárta a kérdést, és kiderült, mennyi aktus egészséges a férfiak számára...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Döbbenetes szexadat látott napvilágot egy kutatás során, melyből kiderült, hogy a szex mennyisége igenis fontos a férfiegészség szempontjából. Kiderült ugyanis, hogy akik hetente legalább ötször a csúcsra jutnak, azoknak akár 22 százalékkal kisebb az esélyük a prosztatarákra, mint akik ennél ritkábban gyűrik a lepedőt. De a szex mennyisége nem csak emiatt fontos.

A Harvard Medical School kutatása során összesen 32 ezer, 18 éven felüli férfit vizsgáltak, méghozzá 18 éven keresztül. Feljegyezték az egészségi állapotukat, a szexuális szokásaikat, az életmódjukat, étrendjüket és azt, hogy milyen eredményeik születtek a prosztatarák-szűréseken. A végeredmény megdöbbentő, bár logikus, hiszen a gyakori ejakulációval könnyebben távoznak az elöregedett, megbetegedésre hajlamos sejtek, gyorsabban keletkeznek frissek és újak, így a prosztata egészsége tovább megőrizhető. Nincs tehát más hátra, mint legalább ötször bebújni az ágyba egy forró légyottra – írja a Ripost.

Egy másik kutatásból azonban kiderült az is, hogy sajnálatos módon, hiába lenne egészséges a heti öt szex, a férfiak többsége nem akciózik ilyen gyakran. A Kinsley Institute felmérése során kiderült, hogy ahogy telnek az évek, úgy csökken a légyottok száma; ám így is döbbenetesen keveset szeretkeznek a férfiak, hiszen a 18-29 éves közötti korosztály átlagosan mindössze hetente kétszer hódol a gyönyörnek. Azonban ebbe nem muszáj beletörődni, sőt!

A szexéhséget bizonyítottan befolyásolja az életmód is, így aki rendszeresen edz, mozog, sokkal harcra készebb lesz. Érdemes elkezdeni például futni, hiszen a szabadban végzett kardiózás serkenti a vérkeringést – alul is. Nem mindegy az sem, milyen ételeket fogyaszt a férfi, például érdemes elkerülni a gyorskajákat, a túl nagy mennyiségű kávét és az alkoholt, valamint a dohányzás sem tesz jót a libidóval. Érdemes rendszeresen beiktatni az étrendbe egy kis steak-et, hiszen a marhahús tele van fehérjével és vassal, ami növeli az állóképességet. De emellett például a spárgában lévő folsav is serkenti a vérkeringést, a zab pedig a tesztoszteron-szintet növeli meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában