Megtörtént a vádemelés

2022.04.05. 13:18

Életfogytiglan várhat Curtis bátyjára

A vád nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette.

Előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre a Fővárosi Főügyészség Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

 

A vádlottak közül az egyik az ismert rapper, Curtis bátyja: Sz. Lajos a vád szerint egyike volt annak a két végrehajtónak, akik 2009. szeptember 28-án Baranyajenő térségében, egy erdős területen végeztek az egykori vállalkozóval.

 

Katzenbachot egy előre kiásatott gödör közelébe vitték, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló sértettet az ott várakozó két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről. 

 

A két vádlott közül az egyik lefogta a sértettet, társa pedig súlyosan bántalmazta, aminek következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlottak ezután a sértett holttestét az előre kiásott gödörbe helyezték, és a testet földdel befedték.

 

Az 51 éves megbízó ellen a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt. A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott – a felbujtással vádolt egykori cégvezető – vezető védőjét kizárta a büntetőeljárásból. 

 

Katzenbach földi maradványait 2020 októberében találták meg, 11 évvel a gyilkosság után.

 

Curtis bátyja tavaly tavasz óta van letartóztatásban, eddig háromszor engedték ki és csukták le újból – írja a Ripost.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában