gondatlanság

2021.04.12. 15:30

Borzasztó! Áramütést szenvedett egy kilenc hónapos kisfiú

Belenyúlt a hosszabbítóba.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szerencsi Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal a 24 éves nővel szemben, aki nem figyelt, ezért gyermeke a hibás hosszabbítóba nyúlva áramütést szenvedett, írja az Ügyészség alapján a Bors.

A vádirat szerint a nő tavaly augusztusban a délutáni órákban az édesanyja tulajdonát képező taktaharkányi családi házban kilenc hónapos fiú gyermeke etetéséhez készülődött, és a konyhában leterített plédre ültette, míg ő a közvetlen közelében lévő kanapéra ült. Röviddel ezután észrevette, hogy a gyermek a szemközti falnál elhelyezett szekrényen lévő elektromos hosszabbítóhoz nyúlt, ami nem rendeltetésszerűen működött, mivel valaki kiszerelte belőle a kapcsolót, és a két vezetéket szigeteletlenül kötötte össze.

A vádlott ijedtében felugrott a kanapéról, hogy megfogja a gyermekét, de mire odaért, a gyermek már belenyúlt a váltókapcsolón lévő nyílásba, és annak következtében megrázta az áram, amitől megijedt, felsírt.

A vádlott édesanyja segítségét kérte, értesítették a mentőket, akik kórházba szállították a gyermeket.

A gyermek az áramütés következtében a jobb gyűrűs ujján áramjeggyel járó 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el.

A 24 éves nő elmulasztotta a hibás hosszabbító olyan biztonságos helyre helyezését, ahol a gyermek azt nem tudta volna elérni, ezen gondatlansága folytán következett be a baleset. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátásra tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában