Készül a jogszabály

2018.08.27. 06:20

Férfiak is beléphetnek majd a kismama-szövetkezetekbe

Többségében még mindig a nők maradnak otthon Magyarországon újszülött gyermekükkel, de a hamarosan elinduló kismama-szövetkezetekbe – amelyek jogszabályi feltételeinek kidolgozása már zajlik – férfiak is beléphetnek majd.

Az elmúlt évek átlagadatai szerint a gyedet a férfiak hat, a nők kilencvennégy százaléka, a gyest a férfiak öt, a nők kilencvenöt százaléka veszi igénybe – ismerteti a Magyar Hírlap hétfői száma Rétvári Bence, a humántárca parlamenti államtitkárának egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszát idézve, amely szerint a kismama-szövetkezetek jogszabályi feltételeinek kidolgozása a következő időszak feladata.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár július végén jelentette be, hogy kismama-szövetkezetek alakulhatnak akár már jövő év elejétől. A kezdeményezéssel a kormány segítené a babával otthon lévőket visszalépni a munka világába. A tervek szerint a rugalmas munkavállalási lehetőséget kínáló kismama-szövetkezetekbe férfiak is beléphetnek majd – írta a Magyar Hírlap.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában