nem kell járulékot fizetni

2018.11.30. 11:45

Lezárult a tartósan vízhiányos időszak

Augusztus 15-től november 30-ig volt érvényben.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteki tájékoztatása szerint az öntözési, halgazdálkodási és rizstermelési vízhasználat vízmennyisége után a 2018. augusztus 15. és 2018. november 30. közötti időszakban nem kell a vízfelhasználónak vízkészletjárulékot fizetni.

A tartósan vízhiányos időszakra vonatkozó járulékfizetési mentességről a vízgazdálkodásról szóló 1995-ös törvény rendelkezik, amely alapján a tartósan vízhiányos időszak várható kezdetét és végét a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével a vízgazdálkodásért felelős miniszter állapítja meg.

A NAK közleménye szerint a vízkészletjárulék adatszolgáltatásban fel kell tüntetni a vízkészletjárulék-kedvezmény ideje alatt mért vagy számított vízmennyiséget is.

A közleményben megjegyzik, hogy a mezőgazdasági vízgazdálkodásban több esetben sem kell a vízhasználónak vízkészletjárulékot fizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában