nav

2019.07.29. 11:26

Minden automatát be kell jelenteni július 31-éig

Július 31-éig szankció nélkül bejelenthetik az üzemeltetők az adóhivatalnak azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amelyért helyben fizetnek a vásárlók, működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn közleményben.

Hangsúlyozzák, bejelenteni nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell,

a kötelezettség vonatkozik a szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden berendezés üzemeltetésére.

Példaként említik a parkolóautomatákat, a személyzet nélküli autómosó berendezéseket, a „százforintos” játékkiadó gépeket, a legkülönfélébb árucikkeket kínáló automatákat is.

A közleményben felidézik, az eredeti határidő június 30-a volt, az adóhivatal további egy hónapot hagyott az üzemeltetőknek, hogy az automaták adatait biztosan be tudják küldeni.

A bejelentést elektronikusan, az AVTOMATA elnevezésű adatlapon kell megtenni.

Eddig az üzemeltetők már 9000 automatát regisztráltak.

Augusztustól a be nem jelentett berendezések üzemeltetője mulasztási bírságra számíthat.

Az AVTOMATA adatlap internetes kitöltő- és ellenőrzőprogramja, a hozzátartozó kitöltési útmutatóval együtt letölthető a NAV honlapjáról (https://nav.gov.hu ? Nyomtatványkitöltő programok ? Nyomtatványkitöltő programok ? Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: https://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok) – írja közleményében a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában