kereskedelem

2020.02.23. 11:35

Hetente kétszer 40 tonna áru repked majd Budapest és Szöul között

Áruszállító járatot indított a Korean Air Budapest és Szöul között, a dél-koreai légitársaság Boeing 777-esei hetente kétszer, pénteken és vasárnap közlekednek. Az első járat 40 tonna árut szállított.

Budapest, 2020. február 21. A Korean Air Szöul - Budapest áruszállító járata az indító ünnepségen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2020. február 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepélyes járatnyitáson azt mondta, tavaly különleges éve volt a Magyarország és Dél-Korea közötti viszonynak.

A két ország ekkor ünnepelte a diplomáciai kapcsolat felvételének 30. évfordulóját, és Dél-Korea lett a legnagyobb, Magyarországon befektető ország, 2,5 milliárd euró értékben valósultak meg projektek, ez a teljes befektetési állomány közel fele. A kereskedelem harmadával nőtt az egy évvel korábbihoz képest – mondta.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a repülőtér a közelmúltban átadott Cargo City árukezelő központtal megalapozta a jövőbeni fejlődést, és segíti őket abban, hogy elérjék céljukat, így Ferihegy a kelet-közép-európai régió első számú áruszállító központja lehet.

Dzsong Szu-Park, a Korean Air helyettes vezetője azt mondta hogy, a lépés tükrözi a két ország közötti kiváló kereskedelmi kapcsolatokat.

A Budapest Airport 2019-ben 135 500 tonna árut kezelt, 7,25 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Januárban kis mértékű növekedést mértek: 10 800 tonna áru haladt át a légikikötőn, 10 tonnával több, mint 2019 januárjában.

A Korean Air korábbi bejelentése szerint május végétől októberig utasszállító járatot is indít Szöul és Budapest között, a cég Airbus A330-asai hetente háromszor közlekednek majd a nyári menetrendi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában