átfogó vizsgálat

2020.10.04. 11:19

Szinte mindent ellenőriz jövő héten a NAV

A gazdasági folyamatok megélénküléséhez az adóhivatal revizorai is igyekeznek alkalmazkodni, igazodni – erre lehet következtetni a hatóság friss ellenőrzési tervéből.

Fotós: Koszticsák Szilárd

A közzétett információk szerint ugyanis a következő napokban – kis túlzással – alig lesz olyan gazdasági ágazat, amelynek szereplőinél ne vizsgálódnának a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – írja a Magyar Nemzet.

Mint arról a lap is beszámolt, idén több országos razziát is tartott a hatóság: a virágosoktól kezdve napirendre kerültek például a strandokon és az éttermeken át a fagyizók, valamint a tanszerforgalmazók. A következő napokban efféle összehangolt fellépés nem lesz, ellenben megannyi helyi, megyei akció. Így például míg Baranyában az építkezéseken dolgozó munkások bejelentését ellenőrzik, addig Komárom-Esztergom megyében az ékszerboltosok számíthatnak hatósági érdeklődésre, Pest megyében pedig a mobiltelefon-üzletek kerülnek sorra. Eközben Nógrádban a távol-keleti árukat forgalmazó kereskedők számíthatnak revízióra, pontosan úgy, ahogy Somogyban a maszkot, kézfertőtlenítőt árusító helyek, vagy Hajdú-Biharban a vendéglátósok. Veszprémben a helyi tüzépeket keresik fel a NAV emberei, Zalában pedig a zöldségeseknél kopogtatnak majd a revizorok. Hevesben pedig – már hangolva november első napjaira – a mécsesárusoknál, a virágboltoknál vizsgálódnak.

A hevesi revizorok egyébként minden bizonnyal nem sokáig végzik egyedül a halottak napi ellenőrzéseket, a sokéves tapasztalat szerint október végén országos razzia indul a mécsesárusoknál, a koszorúkészítőknél.

Borítókép: Külföldről érkezett küldemények feldolgozását végzik a NAV szakemberei a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában Budapesten

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában