statisztika

2021.04.19. 13:45

Márciusban is Budapesten volt a legolcsóbb a lakossági földgáz 29 európai főváros közül

A villamos energia lakossági átlagára pedig az uniós fővárosok között a legolcsóbb.

A lakossági földgáz átlagára márciusban is Budapesten volt a legalacsonyabb a vizsgált 29 európai főváros közül, az áram pedig az uniós fővárosok között a legolcsóbb a magyar fővárosban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) márciusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata alapján.

A MEKH hétfői közleménye szerint a szolgáltatók és a szabályozó hatóságok adatai alapján kiszámított végfelhasználói árinformációk alapján a magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak.

A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi vezető pozícióját, a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,83 eurócent kilowattóránként.

A villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,47 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok körében a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb. Az áramért csak Belgrádban fizetnek kevesebbet a fogyasztók.

A vizsgálat a 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London áradatait hasonlítja össze, a vizsgált fogyasztók a fővárosok átlagfogyasztói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában