jó lehetőség

2021.06.09. 19:16

Újra lehet pályázni a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjára

A program segítségével a 17-24 év közötti fiatalok a világ legrangosabb egyetemein tanulhatnak.

A Nemzeti Tehetség Program és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány támogatásával a Nemzeti Tehetség Központ idén újból

meghirdette a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramot, amelynek célja a kiemelkedő tehetségek anyagi és szakmai támogatása, akik képességeik és tudásuk alapján esélyesek arra, hogy a világ legrangosabb egyetemeinek egyikén tanuljanak.

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíj „B” komponensére a pályázatokat június 1. és 14. között lehet benyújtani. A programra azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt. A támogatás lehetővé teszi, hogy az ösztöndíjasok képességeiket optimális környezetben bontakoztassák ki, nemzetközi összevetésben is a lehető legkorszerűbb ismeretekhez jussanak hozzá, valamint a legmodernebb infrastrukturális feltételek mellett szerezhessék meg tudásukat és első diplomájukat. Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezheti, a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Fontos kritérium, hogy a fiatalok a benyújtás időpontjában már betöltsék 17. életévüket, de még ne töltsék be a 24.-et.

A pályázatot 2021. június 14-ig, elektronikus úton lehet benyújtani a www.ntk.hu oldalon található online pályázatkezelő felület űrlapjának kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. A pályázatra vonatkozó részéletes információk szintén elérhetők a honlapon. Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 412 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában