versenyképesség

2021.11.05. 15:46

Újabb beruházással bővült az eddig is erős hazai gyógyszeripar

Az elmúlt egy év makrogazdasági mutatói egyértelműen visszaigazolják, hogy a koronavírus-járvány idején a kormány gyors, határozott lépésekkel jó döntéseket hozott a gazdaság és a munkahelyek védelmében – jelentette ki a pénzügyminiszert pénteken Hatvanban, a Bioextra Zrt. üzemavató rendezvényén.

Hatvan, 2021. november 5. Varga Mihály pénzügyminiszter a hatvani Bioextra Zrt. kapacitásbõvítõ beruházásának átadásán 2021. november 5-én. A társaság a Nordfilm Packaging Kft-vel együtt, az Egészségipari Támogatási Program (ETP) résztvevõjeként, összesen 1,2 milliárd forintos beruházást valósított meg Hatvanban. A két projektet a kormány közel egymilliárd forinttal támogatta. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Varga Mihály aláhúzta: ezek az intézkedések jelentősen csökkentették Magyarország sérülékenységét, és a gazdaság újra növekvő pályára állt. A recesszió időszakát tehát nagyon gyorsan magunk mögött hagytuk, amely a gazdaság életképességét is mutatja – tette hozzá.

Ez idő alatt Magyarország a versenyképességi rangsorokban 5 helyet lépett előre, kiérdemelt egy nemzetközi hitelminősítői felminősítést, és az elmúlt fél évben történelmi csúcsot jelentő, 4700 milliárd forintnyi beruházást valósított meg – húzta alá a tárcavezető.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter a hatvani Bioextra Zrt. kapacitásbővítő beruházásának átadásán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában