Gyors és kényelmes

2022.02.19. 14:00

Érdemes a digitális ügyintézést választani az energiahivatal szerint

Az appokat érdemes letölteni és használni, mert jelentősen megkönnyítik a rezsifizetéssel kapcsolatos teendőket.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, az MEKH arra hívja fel a fogyasztók figyelmét, hogy lehetőség szerint érdemes digitális platformokon intézni az energia- és közműszolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeiket. Az online ügyintézés ugyanis gyors, kényelmes és környezetkímélő.

Szinte minden közműszolgáltatónak van már online ügyfélszolgálata, az elintézhető ügyek száma szolgáltatónként ugyan eltérő, mégis érdemes regisztrálni

– jelezte a MEKH.

Az online ügyfélszolgálaton keresztül fel lehet venni a kapcsolatot a szolgáltatóval, lehet üzenni, kérdéseket feltenni és biztonságos módon, az adathalász próbálkozásokat kivédve intézhető a számlák befizetése. Az online ügyintézés új formája a videós ügyfélszolgálat, amely szinte teljesen kiválthatja a személyes ügyfélszolgálat felkeresését. Az online ügyfélszolgálaton keresztüli beadványok írásos megkereséseknek minősülnek, a szolgáltatónak 15 napon belül meg kell válaszolnia az így érkezett leveleket.

A villamosenergia- és földgázszolgáltatók, valamint a nagy víziközmű-szolgáltatók elérhetővé tették felhasználóik részére mobilalkalmazásaikat is.

Ezeket az appokat érdemes letölteni és használni, mert jelentősen megkönnyítik a rezsifizetéssel kapcsolatos teendőket. Az applikációk számos funkcióval segítik a mérőállások és a számlák nyomon követését, a befizetések egyszerűsítését és az alapvető tájékozódást.

A lakossági felhasználók részére a MEKH fogyasztóvédelmi e-ügyfélszolgálatot is biztosít, amelyen keresztül vizsgálati kérelmet lehet benyújtani a megfelelő mellékletek csatolásával. Az e-ügyfélszolgálaton keresztül bárki felveheti a kapcsolatot a hivatallal, levelére a megadott e-mail címre érkezik válasz.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában