Országos Szövetkezeti Tanács

2022.07.01. 19:31

Kósa: egy modern gazdaság nem nélkülözheti a szövetkezetek által kínált rugalmas foglalkoztatási formákat

Az Országos Szövetkezeti Tanács zárt, tisztújító ülése utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarországon egyre erősödik a szövetkezeti mozgalom, ugyanakkor még sok a félreértés körülötte.

Egy modern gazdaság nem nélkülözheti az olyan atipikus és rendkívül rugalmas foglalkoztatási formákat, amelyeket a szövetkezetek kínálnak - mondta Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, az Országos Szövetkezeti Tanács újraválasztott elnöke pénteken. 

Kósa Lajos az Országos Szövetkezeti Tanács zárt, tisztújító ülése utáni nyilatkozatában kiemelte, hogy Magyarországon egyre erősödik a szövetkezeti mozgalom, ugyanakkor még sok a félreértés körülötte. 

Sokan azt gondolják, hogy ez valamiféle szövetségi, egyesületi forma, pedig a szövetkezet egy gazdasági társaság, amely nem tőke-, hanem részvételi érdekeltségű, tehát nem aszerint oszlanak meg a szavazatok, hogy kinek mekkora a tőkeereje, hanem minden tagnak egy szavazati lehetősége van - magyarázta az elnök. 

Hozzátette, az országos tanácsnak jelenleg kilenc tagszervezete van és több mint félmillió tagja, a szervezetek elég aktívak, komoly gazdasági teljesítményt nyújtanak és szeretnének terjeszkedni. 

Kósa Lajos elmondta azt is, hogy a pénteki ülésen beszámolót tartottak az előző évi tevékenységükről, valamint az általuk kezdeményezett törvénymódosításokról, úgy mint a kismamaszövetkezetek létrehozása, a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége és a csődtörvény módosítása, amely jelenleg is folyamatban van.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában