Rezsikalkulátor

2022.08.01. 12:35

Hétfőn érvénybe léptek az új rezsiszabályok

A villamosenergia-kvóta fölötti használatért kiszámlázott piaci tarifa 95 százalékkal magasabb a hatóságinál, a piaci földgázé pedig 173 százalékkal – írja a Világgazdaság.

Az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartásban, magyar családnál fennmarad a rezsicsökkentés. A gáz esetében az átlagfogyasztás 1729 köbméter, az áramnál 2523 kilowattóra évente. A rezsicsökkentett határig így az átlagfogyasztású háztartások 2 millió 175 ezer forintot tudnak megspórolni. 

Az alábbi kalkulátoron kiszámolható, hogy annak, aki érintett, hogyan változik a rezsiköltsége a következő hónaptól:

rezsikalkulator.origo.hu

Háromgyermekes család a nagycsaládos kedvezménnyel további 550 ezer forintot, a négy gyermeket nevelők plusz 875 ezer forintot takaríthatnak meg. Ezt viszont igényelni kell a kormányhivatalokban. A háromgyerekesek esetében az éves 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel nő a kedvezményes sávhatár. Tehát a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, az 1020 forint tizedét.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció / Délmagyarország / Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában