Gazdasági célok

2022.10.07. 08:43

Szijjártó Péter: Magyarország mára az elektromos autóipar európai fellegvára lett

A magyar külügyminiszter koreai elektromos autóipari vállalatvezetőkkel találkozott.

Koreai vállalatvezetőkkel tárgyalt Szijjártó Péter 2022. október 7-én

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Fotó: BORSOS MATYAS

A háború és a brüsszeli szankciók miatt Európát ma súlyos gazdasági recesszió fenyegeti. Magyarország egyféleképpen tud kimaradni mindebből: akkor lehetünk lokális kivétel a kontinentális recesszióból, akkor tudjuk fenntartani a magyar gazdaság növekedési pályáját, ha továbbra is sikeresen ösztönözzük a nagy nemzetközi vállalatok magyarországi munkahelyteremtő beruházásait - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A külügyminiszter hangsúlyozta, gazdasági növekedésünkben eddig nagy szerepet játszottak a koreai elektromos autóipari vállalatok, melyek rendre Magyarországra hozták, hozzák az elektromos akkumulátorok előállításához szükséges gyáraikat. Nem is csoda, hogy mára ők alkotják a harmadik legnagyobb beruházói közösséget hazánkban. 

Magyarország mára az elektromos autóipar európai fellegvára (a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátor-gyártási kapacitása a miénk), a nyugati és keleti gazdaság találkozóhelye lett, hiszen a nagy német autógyártók nálunk gyártják elektromos autóik és motorjaik jelentős részét, amihez nélkülözhetetlenek a koreaiak (és kínaiak) által előállított elektromos akkumulátorok - mondta a miniszter.

A koreai vállalatvezetőknek elmondtam: hiába a rendkívül nehéz európai gazdasági helyzet, az alapvető gazdaság- és társadalompolitikai céljaink feladásáról szó sem lehet! A teljes foglalkoztatás, Európa legalacsonyabb adóinak megőrzése és a leggyorsabb beruházás-ösztönzési rendszer fenntartása nem lehet kompromisszum tárgya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában