Változások

2022.11.21. 13:46

Két új minisztériummal bővül a kormányzati struktúra

Önálló tárcát kap Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, miközben átnevezik Lázár János minisztériumát – írja a Magyar Nemzet.

Kormányülés

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

– Az orosz–ukrán háború okán bevezetett szankciós politika jelentős hátrányok veszélyével fenyeget mind az energiaügyek, mind a gazdaság területén. A veszélyek ellensúlyozása érdekében indokolt, hogy mindkét területért önálló minisztérium feleljen a kormányzati feladatmegosztási struktúrában – áll a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosítására vonatkozó javaslatban.

Ez alapján két új tárca jön létre: az Energiaügyi Minisztérium és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium. December 1-jén kezdi meg munkáját az energetikai tárca, amelynek a vezetésére Orbán Viktor miniszterelnök Lantos Csabát kérte fel. Emellett kiválik a Miniszterelnöki Kabinetirodából Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki önálló tárcát kap. Továbbá változik a Lázár János vezette tárca elnevezése is. 

Az Építési és Beruházási Minisztériumot átnevezik Építési és Közlekedési Minisztériumra, miután a miniszter kapta meg a közlekedési területet Palkovics László minisztériumától.

A Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, a távozó miniszter pedig a jövőben az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában