Nincs kiskapu

2023.05.20. 13:17

Kormányszóvivő: hazánkba nem kerülhet szennyezett gabona (videó)

A kormány nemcsak az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, hanem a korábban ide érkezett termények minőségét is – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán közzétett videóban.

MW

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A kormányszóvivő videóüzenetében arról tájékoztatott, hogy 

a napokban elrendelt célellenőrzés során minden – körülbelül 700 – hazai gabonatárolót felkeresnek az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből.

Kijelentette, hogy nincs kiskapu, továbbra sem kerülhet Magyarországon forgalomba szennyezett gabona, és az uniós rendelet ellenére sem engedik, hogy ellenőrizetlenül jusson az országba ukrán gabona.  

Nem engedünk abból, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez, hogy csak megfelelő takarmány kerüljön a magyar gazdákhoz

 – szögezte le Szentkirályi Alexandra, aki a Nébih laboratóriumában követte végi, hogy miként zajlik a gabonák esetében a különböző minőségi vizsgálat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában