időjárás

2018.02.17. 16:32

Csapadékos éjjelünk lesz, de vasárnap délutánra kisüt a nap

Hó, havas eső, eső, sőt néhol még ónos eső is lehet.

Szombat estére nyugat felől beborul az ég, de késő délutánig, estig számottevő csapadék nem lesz, csak hószállingózás, szitálás lehet a ködös területeken, illetve északon gyenge havazás.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka sokfelé valószínű csapadék: északon döntően hó, délen eleinte eső, havas eső, majd ott is inkább havas eső, hó lesz a jellemző. (A halmazállapot-váltás határán átmeneti ónos eső sem kizárt.) A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt egyre kevesebb helyen lehet gyenge havazás, délen havas eső, majd délután észak felől már csökken a felhőzet, kisüt a nap, és csapadék sem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 3 és 6 fok között várható.

Vasárnap reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak az Alpokalján lehet egy-egy élénk széllökés, a hét utolsó napján azonban már sokfelé megélénkül az északira, északkeletire forduló szél, sőt a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős széllökések is lehetnek.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!