Bulvár-celeb

2021.09.29. 06:05

Postán adtak fel egy droggal átitatott levelet egy rabnak

A Debreceni Járásbíróság előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart eljuttatni a büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó rokonának.

Tavaly nyáron, augusztus 4-én egy férfi az egyik debreceni postán feladott egy levelet a rokonának a Márianosztrai Fegyház és Börtönbe, ahol a férfi a szabadságvesztés büntetését töltötte – írja az Origo.

A borítékba egy kézírással ellátott füzetlapot tett, ami át volt itatva a csekély mennyiség felső határát el nem érő, új pszichoaktív anyaggal.

A feladott küldemény augusztus 10-én megérkezett a börtönbe, de nem jutott el a címzetthez.

Az őrök ugyanis megtalálták a droggal átitatott lapot.

Az ügyész 80 nap elzárást indítványozott a férfinak arra az esetre, ha beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Mivel ez megtörtént, már ma ítélet született az ügyben. Az elsőfokú bíróság a büntetett előéletű férfit

csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés kísérletében

mondta ki bűnösnek,

amiért 75 nap elzárásra ítélte.

A Debreceni Járásbíróság ítélete nem jogerős, mert az ügyész fellebbezett, a vádlott és védője pedig három munkanap gondolkodási időt kért.

Címkék#drog#levél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!