Borzasztó

2022.04.05. 06:00

Részeg ismerőse autójában ült a padlón, ez lett a szerencsétlen férfi végzete

A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki közlekedésre alkalmatlan gépkocsival, ittasan okozott halálos balesetet.

A vád szerint a büntetett előéletű vádlottat – aki soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel – közlekedési szabálysértések miatt ez idáig 15 alkalommal vonták felelősségre – derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből.

 

Ennek ellenére a férfi vásárolt egy közlekedésre alkalmatlan műszaki állapotban lévő személygépkocsit, amivel a szomszédos faluba ment, ahol eltávolította annak rendszámait, majd két ismerősével italozott. Az ittas állapotba került férfi felajánlotta ismerőseinek, hogy hazaviszi őket. 

 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

A gépkocsiból azonban még a hátsó üléssor is hiányzott, így a későbbi sértett csak a padlólemezre tudott leülni, illetőleg a hátsó tengelyen lévő gumiabroncsok eltérő méretűek, mintázatúak és nagymértékben elhasználódottak voltak.

 

A vádlott a két falu közötti úton jóval a megengedett sebesség felett haladt, ezért az egyik kanyarban – ahol az út alatt éppen egy patak folyt át – elvesztette uralmát az autó felett, mellyel előbb az útpadkára, majd a patakba torkolló füves rézsűre hajtott, ahol a gépkocsi többször megfordult a tengelye körül, végül pedig a patak beton árokpartjának ütközött. 

 

A hátul rögzítés nélkül utazó sértett az ütközés következtében a hátsó ablaknak csapódott, majd azt kitörve a beton árokpartra zuhant.

 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

 

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy hónappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe. Az autó jobb oldali első utasa könnyebb sérüléseket szerzett.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben elzárás büntetését töltő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől és járművezetéstől való eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!