Szerencsétlenség

2022.06.10. 15:01

Ki sem mer lépni az utcára, öngyilkosságtól féltik az óvodást a buszon felejtő sofőrt

Öngyilkosságtól féltik a tomajmonostorai óvodabusz sofőrjét. T. István vezette azt a járművet, amelynek órákra a fedélzetén felejtették a négyéves Inez Flórát, akit életveszélyes állapotban, helikopterrel szállítottak kórházba, de pénteken kiderült: sajnos nem élte túl a megpróbáltatásokat.

Meghalt az a kislány, akit hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek még kedden Tomajmonostorán. A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. Eddig tisztázatlan körülmények között senki nem vette észre, hogy Inez Flóra nem szállt le a járműről. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere. Ha a kislány meg is próbált segítségért kiabálni, azt senki nem hallotta.

A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a kisbuszhoz ment.

Azonnal értesítették a mentőket, akik sokáig küzdöttek Flóráért. Helikopterrel szállították a debreceni kórházba. A Bors ott érte utol Kovács Esztert, az aggódó édesanyát még csütörtökön, azelőtt, hogy pénteken kiderült volna: a kislány nem élte túl a tragédiát.

Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre.

Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített – fakadt ki a Borsnak Eszter.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő hibázott, remélem, meg is kapja a méltó büntetését. Most itt vagyok az élettársammal Inez Flóra mellett, és reménykedem. Még beszélni sem tudtunk a történtek óta a gyermekünkkel, mert nincs olyan állapotban. Ma alhatok először mellette– mondta csütörtök délután, és hozzátette: Flóra nincs jobban, de az orvosok biztatják. A család akkor még belegondolni sem mert a legrosszabb lehetőségbe, amely sajnos végül valóra vált.

Fotó: Bors - Órákig volt egyedül a bezárt buszban a gyermek, a járműben nagyjából 50 fok meleg volt

T. István, a szóban forgó busz Kunhegyesen élő vezetője házát a Bors újságírói megtalálták, de a férfi semmilyen jelzésre nem reagált. Vélhetően az épület falai között bujkált.

A felesége, Á. Judit egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról – mondta egy helybéli. Végül ifjabb T. Istvánnal, a sofőr fiával tudtak beszélni a családból.

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval – mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk– fejezte be ifj.T.

Beszéltek az óvodába járó más gyermekek szüleivel is. Van, aki kiveszi a kislányát az óvodából. Abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy akármekkorát hibázott is a felelős, nem szándékosan okozta a bajt.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere akkor nem kívánt a kérdéseikre válaszolni.

Fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult az ügyben – mondta tömören, majd bontotta a vonalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!