Szerencsétlenség

2022.06.29. 09:59

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

Élet és halál között lebeg az a táncművész, akire két nappal ezelőtt a budapesti Jókai utcában ráomlott egy lakóház épületrésze. Niki, az Operettszínház művésze súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett. A balesetet a kedvese, Benjamin is végignézte. A teátruma tegnap imaláncot indított fiatal lány felépüléséért. Az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek.

Gépekre kötve fekszik a kórházi betegágyán Nikolett, aki a Jókai utcában a párja jelenlétében súlyos balesetet szenvedett. Benjaminnal együtt dolgozik az Operettszínház tánckarában, és éppen a munkahelyükre siettek a budapesti Jókai utcán keresztül, amikor meglátták, hogy egy lakóház homlokzati elemei, illetve az erkélyek kőkorlátjai a dominóelvet követő módon zuhanni kezdenek. Pillanatokkal később a férfi hatalmas robajt hallott, és percekig hiába kereste a barátnőjét. Szólítgatta, de válasz nem érkezett. A nagy porfelhőtől egy ideig semmit sem látott, aztán a törmelékek között megpillantotta Nikit. Tudta, hogy ha súlyos sérülthöz szakszerűtlenül ér valaki, azzal csak még nagyobb bajt okoz, azonnal a segélyhívószámot tárcsázta, és élete addigi legpokolibb perceit átélve megvárta a mentők érkezését. Nikolettet kórházba szállították.

Válságos állapotban van Nikolett

Küzdenek az orvosok a táncosért

A Bors megbízható forrásból megtudta: Niki súlyos koponyasérülést szenvedett, és erősen károsodott a gerince is. Az orvosok szinte minden fontosabb lépés előtt konzíliumot tartanak, hogy minél jobb esélyekkel kezeljék a táncművészt.

Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg sajnos élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében– fogalmazott a pár névtelenséget kérő jó barátja.

Az Operettszínház művészbejárójánál tegnap díszletmunkásokkal találkoztunk. Mindannyian ismerik a kedves, mindig mosolygós lányt. Szűkszavúan beszéltek is érzéseikről.

Mindannyiunkat megráztak a történtek. A tánckar tagjaival most nem tudnak beszélni, mert éppen próbálnak– mondták.

Kiss B. Attila arra kér mindenkit, imádkozzanak gyönyörű balerinájuk felépüléséért

Imádkoznak Nikolettért

Apáti Bence, az operettszínház balettigazgatója a Karc FM Paláver című műsorában tegnap délután megszólalt Nikivel kapcsolatban.

– Egy táncosunk nagyon súlyosan megsérült, jelenleg is intenzív osztályon ápolják. Kérek mindenkit, hogy mondjon el egy imát a balerinánkért. Számos főszerepben láthatták, többek között a Diótörőben – fogalmazott.

A táncművész teátruma most mindenkit arra kér, csatlakozzon egy nemes kezdeményezésükhöz. „A Budapesti Operettszínház Kiss-B. Atilla főigazgató kérésére délután imaláncot indít a Mária Rádióban, amelynek során minden nap a hallgatókkal együtt egy emberként imádkozunk kollégánk, fiatal táncművészünk gyógyulásáért. Kérjük, és köszönjük szépen kedves nézőink csatlakozását az imalánchoz!” 

Budapest VI. kerület, Jókai utca épületomlás, leomlott tető, Ripost videó
Egyelőre minden lakónak el kellett hagynia az épületet, még nem tudják, mikor költözhetnek vissza
Fotó: Bors

Legkorábban pénteken költözhetnek vissza a lakók

A Bors tegnap a Jókai utcai épületnél találkozott annak néhány lakójával. Elmondták, hogy a legjobb esetben pénteken költözhetnek vissza, addig meg sem közelíthetik az otthonukat. Az utcarészt a rendőrség kordonnal zárta le. A négyszintes lakóházban néhány hete tűz ütött ki, akkor a tűzoltók megfékezték a lángokat, és nem sokkal később mindenki hazamehetett. Az újabb szerencsétlenség előzménye, hogy éppen egy ötödik emeletet építettek a patinás épületre. A Bors elérte a kivitelező cég, a Pillér-Lakás Kft. ügyvezetőjét.

– Jelenleg vizsgálatok zajlanak a baleset körülményeit illetően. Nem érezzük magunkat felelősnek, mert mindent az előírásoknak megfelelően végeztünk. Természetesen értesültünk a fiatal művésznő sérüléséről is, minden segítséget megadunk neki. A cégünk rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással, ami nemcsak az épületkárokra, illetve a lakóház előtt álló, a szerencsétlenségben összetört autókra terjed ki, hanem a balerina gyógykezelésére is. Elmondhatatlanul nagy szerencse, hogy a balesetnek egyelőre nincs halálos áldozata – mondta a cégvezető, aki kérte, ne írjuk le a nevét. 

Évekig tarthat a kártalanítás A budapesti Jókai utcai házomlás következtében ötven méteres szakaszon több tonnányi törmelék öt parkoló autót károsított meg. Pataky Csaba közlekedési és biztosítási szakjogász szerint hónapokig, de akár évekig is elhúzódhat a kártalanítás. – Azok a legszerencsésebbek, akik CASCO biztosítással rendelkeznek, ugyanis mindenféle gépkocsiban tett kárt kifizetnek. Miután kiderül ki hibázott, akkor az adott biztosító mentesíti a megkárosodott gépjármű tulajdonosát a CASCO hátránya alól, tehát ők utólag visszakapják az önrészüket – fogalmazott a Borsnak a szakember, aki hozzátette: bárhogy is történt az eset, a károsultak polgári peres úton tudják érvényesíteni a kártérítést. – Maga a pereskedés hónapokig, sőt évekig is elhúzódhat – zárta Pataky Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!