Terjednek a lángok

2022.07.02. 01:20

Pokoli erdőtűz tombol a Bükkben

Száz hektáron ég egy fenyves.

14 autóval vannak a helyszínen Borsod megye tűzoltói, hogy megfékezzék a hatalmas lángokat - erősítette meg Rinyu Zsuzsanna a megyei katasztrófavédelem szóvivője. A katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínen van, akik az egységek irányítását végzik - írja a boon.hu.

Jávorkút térségében nagy területen ég az aljnövényzet és az erdő.

A helyszínen vannak a miskolci, a kazincbarcikai, tiszaújvárosi és a szerencsi hivatásos tűzoltók mellett az ózdi, az encsi mellett a bükkszentkereszti, a répáshutai és a mezőcsáti lánglovagok is.

A rendőrség szakemberei is a helyszínen vannak, hogy az érintett erdei utakat biztosítsák, lezárják.

 Az Ómassára vezető úton megállítják az autósokat, csak a helyieket és a menetrendszerű járatokat engedik el – tudta meg a Borsod Online Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósától.

Forrás: Bujdos Tibor / boon.hu

Frissítés:

Pénteken éjszaka sikerült körülhatárolni a tüzet, a továbbterjedést is sikerült megakadályozni – nyilatkozta a Borsod Online-nak Rinyu Zsuzsanna a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani. A parázsló, izzó részéket folyamatosan számolják fel a tűzoltók, hogy ne lobbanjon be újra az erdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!