Krimi

2022.10.25. 13:59

Olaszországi gyerekgyilkosság: félnek, hogy újra öl a kisfiát halálra szurkáló Katalin

Szanatóriumba szeretett volna kerülni, nem engedték...

Forrás: Bors

Elutasította a bíróság az olaszországi gyermekgyilkossággal vádolt Bradács Katalin azon kérését, hogy a börtönben végrehajtott előzetes letartóztatását egy védett, bentlakásos intézménybe való beutalással helyettesítsék - írja a Bors.

 

A bíróság túl súlyosnak ítélte a vádlott cselekményét és a társadalomra való veszélyességét, ráadásul úgy látta, fennáll annak veszélye, hogy Katalin hasonló jellegű bűncselekményeket követne el

 

– mondta a Borsnak Massimiliano Scaringella, a megölt kisfiú édesapjának ügyvédje.

Bradács Katalin és Juhász Norbert kapcsolata még azelőtt megromlott, hogy a közös gyermekük, Alex megszületett volna. Egy darabig mégis megpróbáltak közösen élni, de be kellett látniuk, hogy nincs lehetőség a békülésre. Elindult a harc a gyermek felügyeleti jogáért, és mikor a magyar bíróság a kétéves kisfiút ideiglenesen az apánál helyezte el, Katalin Olaszországba menekült a kisfiúval együtt. Több ismerős is győzködte, hogy jöjjön haza, hiszen az olasz állam úgyis kiadja Magyarországnak, nem hallgatott rájuk. Miután telefonon beszélt Norberttel, aki nem tett rá egyértelmű ígéretet, hogy a nő bármikor találkozhat a gyermekével, nem csupán a bíróság által megállapított gyakorisággal, több késszúrással végzett végzett a kis Alexszel. A nő később egy látomással magyarázta borzalmas tettét, amiben egy fehér ruhás alak biztatta, hogy segítsen a kisfiának egy jobb és boldogabb világba eljutni.

Ez Olaszország egyik legszigorúbb börtöne. Itt tartják őrizetben Katalint.
Forrás: Bors

Mint egy wellness-részleg

Katalin elmeállapotát több orvos is vizsgálta. 

 

Egy háromtagú orvosi bizottság nem talált olyan szintű kóros elváltozást a gyermekgyilkos személyiségében, ami a büntethetőséget kizárná. Az ügyészség életfogytig tartó, de legkevesebb 25 évnyi fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. 

 

A volt pornószínésznő jelenleg előzetes letartóztatásban ül, de szeretett volna a börtönnél jobb körülmények közé kerülni. Az ügyvédjével ezért kezdeményezték, hogy átmehessen a Casa Tezon nevű intézménybe.

 

Ez egy új kísérleti hely Olaszországban, amit a börtönszlengben csak wellnes-részlegként emlegetnek, de valójában egy szociális farm.

 

A bent lakók életében nagy hangsúlyt kap a mezőgazdaság, a környezet tisztelete. Az intézmény különféle szolgáltatásokat is nyújt: a betegek rendelkezésére állnak többek között irodák, gyengélkedő szobák, külön helyiségek a családtagokkal való érintkezéshez, mi több, a szabadidős elfoglaltságokhoz is.

Börtönőrök nélkül

Teljesen abszurdnak tartottam Katalin kérvényét, ezért is vagyok elégedett a bíró döntésével. A Tezon Házban nincsenek sem börtönőrök, sem rendőrök, ezért onnan lényegesen könnyebb megszökni. Kifejezetten nagy szabadságot ad a gondozottaknak

– zárta szavait Scaringella.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!