Krimi

2023.01.19. 13:38

Rengetegen keresik fel az újbudai rendőrgyilkosság helyszínét

Csaknem egy hét telt már el azóta, hogy egy őrjöngő férfi halálra késelte Baumann Pétert.

Fotó: Bánkúti Sándor

Néhány napja borzasztó hír rázta meg az országot: több rendőrt megkéselt, egyet pedig megölt egy férfi Újbudán. A férfit még aznap elfogták. Az elhunyt rendőrt, Baumann Pétert hősi halottá avatták.

A gyilkosság helyszínére most a Bors látogatott el, a lapnak megszólalt több környékbeli is.

Fotós: Bánkúti Sándor

A lakókat megrendítették a történtek, sokan félnek, sőt olyanok is akadnak, akik elkerülik azt a részt, ahol végül elfogták a támadót - írja a lap.

Munkába járáshoz inkább a metrót és ezzel a kerülőutat választom, csak hogy ne kelljen ott várnom a villamost, ahol a rendőrgyilkost vére folyt.

"Anyaként és itt lakókét is nagyon megérintett a fiatal rendőr halála, és persze a történtek, a közeli játszótér a kisfiam kedvence, nem tudom, hogy ezek után is oda fogunk-e járni?" - mondta a környéken lakó Cs. Krisztina.

A helyszínre a Bors újságírójával egy időben egy rendőrnő is ellátogatott, aki egy virágcsokrot vitt az emlékhelyre, gyertyát gyújtott, majd egy perces néma csend után kitört belőle a zokogás.

Baumann Péter hősi halottól 26-án vesznek végső búcsút a Mátészalkai Köztemetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!