Krimi

2023.03.17. 15:55

A Barátság kőolajvezetékhez tartozó kábeleket lopta egy banda - a TEK karjaiban végezték (videó)

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei éppen akcióban kapták el őket.

Illusztráció: Shutterstock

Olyan négyfős kábellopó társaság ellen indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), akiket a Molnál február végén történt üzemzavarral is összefüggésbe hoztak – írja a Magyar Nemzet. 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) akkor csapott le rájuk, amikor Pilismaróton éppen egy cég tulajdonában lévő kábelt próbáltak ellopni. A lap információ szerint mindenkit őrizetbe vettek, és a hatóság kezdeményezi a letartóztatásukat.

A fóti csapat korábban merészebb akcióra is vállalkozott: Alsónémedi külterületén egy kisebb méretű kábelt loptak el, amely a Mol tulajdonában lehet, és a Barátság kőolajvezetékhez tartozik. 

Az üggyel összefüggésben a rendőrség az alábbi közleményt adta ki:

Közérdekű üzem megzavarása, rongálás és lopás kísérlete miatt folyik büntetőeljárás a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztályán három férfivel és egy nővel szemben. A négyfős Pest vármegyei bűnbandát 2023. március 16-án reggel fogták el a KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel közösen a Komárom-Esztergom vármegyei Pilismaróton, miközben egy telekommunikációs cég tulajdonában lévő földkábelt vágtak el. Eltulajdonítani azonban már esélyük sem volt a rendőrök gyors közbelépésének köszönhetően. Mivel a lopással veszélyeztett érték többmillió forint lehet, így a társaságnak nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

"A négy fő közül két férfit és a nőt a KR NNI Vagyonvédelmi Osztálya egy korábbi üggyel is összefüggésbe hozta. 2023. február 28-án ugyanis Alsónémedi külterületén vágtak ki egy darabot egy földben futó kábelből, ami az ország olajellátásához tartozó csővezeték működésében zavart okozott. Így a három főt közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással is meggyanúsították a nyomozók."    

A KR NNI nyomozói a 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát gyanúsított kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!