rangos előadók, oktatók

2018.01.30. 13:49

Hét magyar dalszerző lesz a Songwriting Camp vendége

Az ABBA-tag Björn Ulvaeus és Niclas Molinder svéd dalszerző-producer kezdeményezése, a Songwriting Camps 2015 óta tart dalszerző táborokat Európa-szerte. Svédország budapesti nagykövetsége is támogatja az eseményt.

Húsz fős nemzetközi csapat, benne hét magyar dalszerző ír közösen zenét a svéd alapítású Songwriting Camp vendégeként a budapesti Brody Studiosban február 2. és 5. között – közölték a szervezők .

A tábor résztvevői minden nap más csoportban dolgoznak majd, három napon át, akár napi 24 órában.

Az ABBA-tag Björn Ulvaeus és Niclas Molinder svéd dalszerző-producer kezdeményezése, a Songwriting Camps 2015 óta tart dalszerző táborokat Európa-szerte. A svéd szervezők Stockholm, London és Párizs után hozzák a magyar fővárosba a rendezvényt az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület meghívására – olvasható a közleményben.

A világ különböző tájairól érkező résztvevők kiválasztása több lépcsőben történt, a magyar dalszerzők közül Palya Bea, Jónás Vera, Csányi Rita (Anahit), Nagy Eszter (Myra Monoka), Törőcsik Kristóf (Margaret Island), Kállay Saunders András és Molnár Tamás (JETLAG) lesz a Budapesten első alkalommal megrendezett alkotótábor vendége.

A közlemény szerint Svédországban a legmagasabb az egy főre eső kórusok száma, az északi ország hat Eurovízió-győzelemmel büszkélkedhet, ráadásul GDP-arányosan a toplistás dalok legnagyobb exportőre világszerte. Az elmúlt évtizedekben számos svéd produkció jutott el a világhírig, köztük Avicii, a Swedish House Maffia, Robyn, a The Hives, a The Cardigans, a Roxette vagy éppen az idei Szigetre is ellátogató Zara Larsson.

Több világhírű előadó, például Britney Spears, Pink, Lady Gaga és a Backstreet Boys számára írtak már slágert svéd dalszerzők, Madonna, a U2, Christina Aguilera vagy Robbie Williams pedig videoklipet köszönhet a svéd szakembereknek.

A táborhoz Svédország budapesti nagykövetsége a Sweden Music Tour című kiállítással járul hozzá, amely virtuális élményt nyújtva járja körül a svéd zenei csoda jelenségét. Az alkotótábor nyitórendezvényét február 2-án, pénteken rendezik a Brody Studios klubban – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában