Vándorszínészek

2018.01.26. 16:01

Tavasszal mutatják be Sándor Pál új filmjét

A film március 8-án kerül a magyar mozikba, amely egy 1800-as évek első felében játszódó kosztümös film A történet egy színtársulat utazását mutatja be humorral és iróniával átszőve.

Budapest, 2017. szeptember 27. Sándor Pál Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezõ, forgatókönyvíró, producer a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznõ, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja munkásságát idézték meg 60. születésnapja alkalmából. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: mti

A Bohóc a falon, a Régi idők focija, a Ripacsok, a Szerencsés Dániel és a Miss Arizóna című alkotások rendezőjének új filmjében egy maroknyi vándorszínész játéka dühös verekedést robbant ki. A kavarodásban egy fiatal katona is beszáll a verekedésbe, majd miután emiatt bujdosni kényszerül, a társulat befogadja és együtt zötykölődnek faluról falura Pest felé. A történet azonban számos fordulatot tartogat még nem csak az ifjú katona, de a színészgárda számára is – olvasható a film forgalmazójának közleményében.

A forgatás több évszakon keresztül tartott és több mint 30 helyszínen rögzítették az egyes jeleneteket.

A témaválasztásról a rendező korábban az MTI-nek elmondta, hogy egy súgó naplója alapján írták az 1840-es évek elején játszódó film forgatókönyvét. A történet néhány mániákus, tehetséges emberről szól, akik elindulnak Pest felé, hogy a kőszínházba keveredjenek – ázva-fázva, éhezve, mindent odaadva, egymás között megtapasztalva az árulást, a szerelmet, a barátságot.

A forgatókönyv csaknem ötéves munka eredménye, eközben producerként egy játék- és egy dokumentumfilmet is készített. „Amikor úgy éreztem, hogy most már nem bírok magammal mint filmrendező, akkor leültünk, előbb Szekér Andrással, később Péterfy Gergellyel és megírtuk a forgatókönyvet közösen” – mondta.

A film gyártását a filmalap több mint 547 millió forinttal támogatta. A forgatókönyvet Sándor Pál, Szekér András és Péterfy Gergely írta, a film főbb szerepeiben Martinovics Dorina, Mohai Tamás, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, ifj. Vidnyánszky Attila és Kovács Krisztián láthatók. Az operatőr Garas Dániel, a vágó Lemhényi Réka és Gothár Márton voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában