Körúti sikerek

2018.02.23. 15:34

Négy előadással vendégszerepel Kolozsváron májusban a Vígszínház

A budapesti teátrum a Pál utcai fiúk című zenés darabot, a Találkozás, a Máglya és a Mondjad, Atikám! című előadást is bemutatja a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

Forrás: MTI Fotó

Az Eszenyi Enikő által vezetett budapesti intézmény a két színház közti hagyományos éves előadáscsere keretében vendégszerepel májusban újra Kolozsváron – olvasható a Kolozsvári Állami Magyar Színház MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye a magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián a regény nyomán készült művét 2016-ban mutatta be a Vígszínház, a magyar zeneszerzőknek teret adó és új zenés műveket bemutató előadássorozatának újabb állomásaként, Marton László rendezésében. Az előadás két alkalommal látható, május 29-én 16 és 20 órától a kolozsvári színház nagytermében.

Május 30-án, szintén a nagyteremben Nádas Péter Találkozás című drámáját láthatja a közönség este 8 órától. Nádas Péter 1979-ben írta a darabot. A Találkozás katartikus, múlttal szembesítő műalkotás, egy fiatalember és egy asszony szenvedéstörténete, amelyben a két főszereplő az emberi lélek legmélyebb rétegeibe ás le, és a világ legszebb szerelmes történetét mesélik el Nádas és a színház univerzális nyelvén – olvasható az előadás ismertetőjében.

A Vígszínház két stúdióelőadást is bemutat Kolozsváron. A Dragomán György regénye alapján készült Máglya a Ceausescu bukása utáni élet visszásságait láttatja a kis kamasz lány, Emma szemén keresztül. Az Armin Petras által rendezett színpadi változat összes szerepét a Vígszínház két színésznője, Kopek Janka és Puzsa Patrícia játssza. A darabot május 28-án este 8 órától játsszák a stúdióban.

Május 30-án 17 óra 30 perctől Vecsei H. Miklós Mondjad, Atikám! című József Attila-estje látható a stúdióban.

Borítókép: Jelenet Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéből Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián által írt azonos című musical próbáján a Vígszínházban 2016. október 28-án. Ez a darab is színre kerül Kolozsvárott. 

MTI Fotó: Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában