Ünnepi koncert

2018.12.13. 06:44

Csengő gyermekhangok énekével hangolódhatunk a karácsonyra

Bach-művek, spirituálék és karácsonyi dalok is megszólalnak a Magyar Rádió Gyermekkórusának koncertjén pénteken a Müpában.

A Gyermekkórus együttesei – a Picurkák, a Palánták és a Nagy kórus – mellett fellép a Magyar Rádió Énekkara és a Szimfonikus Zenekar kis együttese is – közölte az MTVA Sajtó Osztálya.

A változatos műsor nemcsak évszázadokat és különböző stílusokat kapcsol össze, hanem távoli vidékeket is. Spanyol, bolgár és angol szerzők mellett a legendás afroamerikai kórusvezető és komponista, Moses George Hogan darabjai is felcsendülnek.

A Gyermekkar a Bach-műveket a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és Énekkarával, míg a spirituálékat a nagy Énekkarral közösen adja elő.

A műsorban elhangzik egyebek mellett Bárdos Lajos Csengő-bongó karácsonya, karácsonyi dalok Karai József feldolgozásában, Johann Sebastian Bach 147. kantátájának zárókorálja, a h-moll prelúdium és fúga, valamint Veljo Tormis Gyermekkor és Johannes Brahms Ave Maria című műve.

Az esten közreműködik Arany Zsuzsanna (zongora) és Mészáros Zsolt Máté (orgona), vezényel Vargáné Körber Katalin, Walter Judit és Dinyés Soma.

Az erdélyi betlehemes népi játékot is magába foglaló karácsonyi témájú koncerten a gyermekkórus teljes létszámban – összesen 142 gyermek – jelenik meg a színpadon,

és a Müpa monumentális orgonája is megszólal.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában