vigadó

2019.01.31. 11:22

Ismét Aranybált rendez a Budafoki Dohnányi Ernő Zenekar

A bál sztárvendége ebben az évben Rost Andrea operaénekes lesz.

Budapest, 2016. november 28. A Budafoki Dohnányi Zenekar a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferencia gálaestjén a Mûvészetek Palotájában (Müpa) 2016. november 28-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Harmadik alkalommal szervezi meg Aranybál – Az Aranykor bálja elnevezésű rendezvényét a Budafoki Dohnányi Zenekar szombaton a Pesti Vigadóban.

Hollerung Gábor, karmester, a zenekar ügyvezető zeneigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: a rendezvénnyel szeretnék megidézni a 19. századi, aranykori bálok hangulatát és a társasági életet.

Ismertetése szerint a bál a Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyével kezdődik, amelyen magyar és monarchiabeli művek szólalnak meg. A bál sztárvendége ebben az évben Rost Andrea operaénekes lesz.

Az est fénypontja a vacsora után következik, amikor a zenekar egy kitűnő osztrák karmester, Guido Mancusi vezényletével valcereket játszik – mondta Hollerung Gábor, aki szerint különleges élményt kínál a Vigadó gyönyörű épületében, hogy a keringőző vendégeknek egész este egy igazi szimfonikus zenekar játszik.

Mint mondta, az a tapasztalat, hogy aki egyszer már részt vett az eseményen, szívesen jön vissza.

A bál második felében a Dohnányi Zenekar Big Band-je, majd a Swing á la Django muzsikál – tette hozzá Hollerung Gábor.

Borítókép: A Budafoki Dohnányi Zenekar a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 konferencia gálaestjén a Művészetek Palotájában (Müpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában