Blueskalandok

2019.05.20. 11:12

Életrajzi regény készült Little G-ről

Az Egyesült Államokban többszörös díjnyertes és a rangosabb zenei díjakra is jelölt Little G. Weevil kalandokban, fordulatokban, sikerekben és drámákban egyaránt gazdag életét Demeter Szilárd veti papírra.

„Igaz történetet mesélünk el, ami nem egy <<híres névről>>, hanem egy emberről szól, aki tűzön-vízen próbálja megvalósítani lehetetlennek tűnő álmát. Kevesen hinnék el, miken mentem keresztül, ezért gondoltam úgy, hogy dokumentálnom kellene az életem”– nyilatkozta a készülő könyvvel kapcsolatban Little G.

Mint mondta, az ötlet már négy éve megfogalmazódott benne, azóta keresett egy olyan írót, aki kötődik a zenéhez, azon belül is elsősorban a blueshoz. Egy atlantai székely származású ismerőse hívta fel a figyelmét Demeter Szilárdra. Az író, aki régebben szintén muzsikált különböző amatőr formációkban, meg is ígérte, hogy segít megtalálni a szerzőt. Két hét gondolkodási idő után azonban úgy döntött, maga vállalja a feladatot.

„Hogy miért? Mert G. története példaértékű lehet. Másrészt, mert szeretem a bluest.

Harmadrészt, mert eddig mindig öncélúan írtam szépirodalmat, szórakoztat az írás, de sok tétje számomra nem volt: ha kiadták, kiadták, ha nem, nem. Ez a könyv viszont piacra készül, tehát alkalmazott irodalom, ha lehet ilyent mondani. Ez már olyan kihívás, ami érdekessé teszi – indokolja meglepő döntését a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Az életrajzi regény munkálatai a jövő hónapban kezdődnek el, a mű a jövő évi Könyvhétre jelenik meg. A sztori alapján a tervek szerint filmforgatókönyv is készül.

Borítókép: Little G. Weevil és Demeter Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában