évforduló

2020.01.02. 20:49

Pál utcai fiúk hangoskönyvet jelentet meg a Móra Kiadó

A felmérések szerint az Egri csillagok után a legkedveltebb magyar szépirodalmi regény.

Budapest, 2016. október 28. Vecsei Miklós (k) Nemecsek szerepében a Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk címû regényébõl Dés László - Geszti Péter - Grecsó Krisztián által írt azonos címû musical próbáján a Vígszínházban 2016. október 28-án. A darabot október 29-én mutatják be Marton László rendezésében. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Hangoskönyv-változatban jelenteti meg A Pál utcai fiúk című ifjúsági regényt a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Móra Kiadó.

A kiadó közleménye szerint Molnár Ferenc a negyedik legtöbb nyelvre lefordított magyar szerző, művei jelenleg 132 nyelven elérhetőek. Legnépszerűbb könyvét, A Pál utcai fiúkat, napjainkig közel 40 nyelvre fordították le, Magyarországon kötelező olvasmány, több országban ma is ajánlott irodalom az iskolákban.

A Pál utcai fiúk a felmérések szerint az Egri csillagok után a legkedveltebb magyar szépirodalmi regény. Sikerének titka a különösen változatos írói eszköztárban rejlik, és abban, hogy minden valóságos benne: a helyszín, a nyelvezet, a felnőtt-gyerek konfliktusok teljesen életszerűek, a szereplők személyisége kimunkált, a cselekmény vonalvezetése drámai, mindvégig izgalmas – írják a közleményben.

A Pál utcai fiúk a Móra Kiadó történetének egyik legtöbb kiadást megért műve, jelenleg az 58. kiadásnál tart. A hangoskönyvváltozat a szerző születésének 142. évfordulóján jelenik meg; a szöveget a Vígszínház évek óta telt házzal futó darabjának Nemecsekje, Vecsei H. Miklós olvassa fel.

A hangoskönyvet január 11-én mutatják be a Móra Kiadó fővárosi mintaboltjában, a kiadványt Vecsei H. Miklós dedikálja – olvasható a közleményben.

Borítókép: Vecsei Miklós (k) Nemecsek szerepében a Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéből írt azonos című musical próbáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában