Látványos trükk

2020.10.11. 16:43

Újabb világszám született a Fővárosi Nagycirkuszban (videó)

Tripla bicska szaltót mutatott be egy próbán a The Flying Wulber csoport 46 éves vezetője.

Forrás: Shutterstock

Miltcho Kolev 27 éve lép fel trapézszámmal forgó emberként. Mivel általában utazó cirkuszoknál dolgoznak, ahol nem mindig jut idő próbálni, eddig nem sikerült végrehajtania a legendás trükköt. Viszont a Fővárosi Nagycirkuszban eltöltött időt arra használják, hogy még erősebbé tegyék a számukat – olvasható a cirkusz honlapján.

A tripla bicska szaltó egy nagyon nehéz trükk, amit 46 esztendősen már nem szokás megcsinálni.

„Nem is gondoltam, hogy sikerülni fog, de nagyon boldog vagyok, egy régi álom vált valóra ezzel”

– osztotta meg örömét a világhírű artistaművész.

A The Flying Wulber csoport vezetője elmondta, hogy alapból a tripla szaltó az egyik legnehezebb trükk a trapézon, viszont a próbán sikeresen végrehajtott tripla bicska szaltó még nehezebb. Ilyenkor ugyanis az artistaművész nem hajlítja be a lábát, ami miatt nem annyira gyors a forgás. Miltcho Kolev úgy tudja, hogy Európában és az egész világon nem is nagyon csinálják a tripla bicska trükköt, Amerikában is csak egy-két artistaművész mutatja csak be.

Mivel Miltcho Kolev folyton feszegeti a saját határait, ki akarja próbálni a négyes szaltót is. Viszont ebben az a különlegesen nehéz, hogy aki négyes szaltót csinál, nem csinál triplát, ugyanis annak teljesen más a létrehozása és ez összezavarja az artistaművészt. Ő viszont mindig tripla szaltót mutatott be, ezért ez különlegesen nehézzé teszi a négyes szaltó bemutatását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában