Mozgókép

2021.01.24. 09:28

Online érhető el a Friss Hús fesztivál néhány filmje

Négy magyar és öt nemzetközi díjnyertes rövidfilmes alkotás érhető el januárban online a Friss Hús fesztivál Facebook-oldalán.

Forrás: Shutterstock

Januárban négy izgalmas, díjnyertes magyar kisfilmet láthatnak az érdeklődők a rövidfilmes fesztivál 2019-es és 2020-as terméséből

közölték a fesztivál szervezői szerdán.

Ezen a héten megtekinthető a tavalyi Friss Hús legjobb magyar élőszereplős rövidfilmje, Kölcsey Levente Szünet című alkotása. A film főhőse a 16 éves Zoli, akit szülei ki akarnak íratni a szakközépiskolából, hogy inkább dolgozzon. Az iskola igazgatója a procedúrán szeretne mielőbb, a két óra közötti szünetben túl lenni.

Szombaton és vasárnap lesz elérhető Szilágyi Fanni és Szilágyi Gábor Orsi és Tenshinhan című filmje, amelynek történetében a Dragonball-rajongó kisfiú erején felül próbálja kiharcolni nővére, a tinédzser Orsi figyelmét.

Tóth Luca Lidérc úr című animációs filmje a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütált 2019-ben, azóta mintegy 90 fesztiválon szerepelt és 12 díjat nyert, köztük az Oscar-kvalifikáló Borge Ring-díjat az Odense Nemzetközi Filmfesztiválon. A Lidérc úr január 25-től lesz látható az esemény Facebook-oldalán.

„Lidérc úr lelki karanténjának történetét melegen ajánlom mind a mentális karanténjukban bujkálóknak, mind a hatóságilag lepecsételt ajtóval rendelkezőknek”

idézi a tájékoztató Tóth Luca rendezőt.

Január 27-től lehet megtekinteni Csoma Sándornak a pornóiparban játszódó Casting című alkotását, amely elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

A Friss Hús nemzetközi programjából további 5 alkotás látható januárban online.

A 2019-es Friss Hús Queer szekció közönségdíjasa volt Slava Doytcheva bolgár alkotó Whole című rövidfilmje, amely esküvői coming outról szól. Emellett elérhető az I'm Going Out For Cigarettes című francia animációs alkotás, amely 2019-ben a zsűri különdíját nyerte el.

Megtekinthető a Glass House sötét humorú, norvég film, az Athénban játszódó, egy hosszú beállítással felvett Patision Avenue, valamint a világszerte több mint 80 díjat besöpört Retouch.

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a tervek szerint idén tavasszal rendezik meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában