április 20.

2021.04.05. 17:03

Meghosszabbították a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nevezési határidejét

A magyar alkotások hat kategóriában, míg az európai filmek között egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd.

Meghosszabbították a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nevezési határidejét: április 20. éjfélig lehet regisztrálni a 15. alkalommal megrendezendő filmes seregszemle versenyprogramjába – közölte a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) csütörtökön az MTI-vel.

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációsfilm-termést. A KAFF-ot a járványhelyzetre való tekintettel a hagyományos időpontnál később, augusztus 11-15. között rendezik meg.

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában, egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) lehet nevezni, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd – olvasható a közleményben.

Mint írják, a KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítik majd a programot.

A 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába 2019. január 1-je után készült hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, témamegkötés nélkül. A filmek regisztrációja ingyenes. A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a www.kaff.hu weboldalon található – áll az összegzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában