büszkeség

2021.08.05. 13:45

Magyar vizsgafilmet mutatnak be Karlovy Varyban

Farkas Marcellt meghívták a Szeurum című vizsgafilmjével a tíz ígéretes, ifjú rendezőt bemutató Future Frames válogatásba, amelyet az 55. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutat be a European Film Promotion.

Augusztus 20-án kezdődik Közép-Európa legnépszerűbb nemzetközi filmfesztiválja Karlovy Varyban, ahol Kis Hajni Külön falka című mozifilmje mellett egy magyar vizsgafilm premierje is látható.

Az európai promóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion Future Frames – Az európai mozi új generációja című válogatásában 10 kitűnő tehetségű, ifjú rendező vizsgafilmjét vonultatja fel, köztük Farkas Marcell Szeurum című alkotását – áll a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Mint írják, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Szeurum történetében egy kertvárosi, sci-fi rajongó fiú elkeseredik, miután bátyja úgy dönt, többé nem segít neki beadni a szükséges inzulin injekciót. Az események furcsa fordulatot vesznek, miután találkozik egy lánnyal, aki ablakokon bedobált meteoritokkal próbálja a szeretet terjeszteni.

A 16 perces rövidfilm főszerepeit Turi Péter, Major Irma és Sas Zoltán játssza.

A Szeurum a 25 éves Farkas Marcell elsőéves vizsgafilmje volt a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). A forgatókönyvet a rendező szakos hallgató és Kajlik Eszter írta, az operatőr Csillag Marcell, a vágó Papp Zsuzsanna, a hangmester Kovács Janka, a gyártásvezető Balogh Zsombor volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában